Verhelderend gesprek

Een verhelderend gesprek laat je vanuit een nieuwsgierige houding naar jezelf kijken. In al z’n eenvoud blijkt zo’n gesprek vaak verrassend en blikverruimend te zijn.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt zijn het niet alleen negatieve emoties; ook en vooral positieve emoties worden weggedrukt, waardoor ons zicht beperkt wordt. Een verhelderend gesprek richt zich o.a. op het naar boven halen van goed verstopte waardevolle informatie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een bijzondere gesprekstechniek.

Specifieke vragen leiden al snel tot het herkennen van verschillende metaforen waar het onbewuste denken gebruik van maakt. Door op metaforisch niveau te onderzoeken wat er speelt wordt jouw denken ‘opgerekt’ en ontvouwen nieuwe mogelijkheden zich op een natuurlijke manier. Mogelijkheden die van binnenuit komen en daarom niet alleen wenselijk maar meestal ook heel krachtig zijn.

Een verhelderend gesprek duurt een uur en staat op zich. Zonder uitgebreide intake gaan we direct van start met als vertrekpunt een vraag of een gebied waarop jij meer helderheid wilt verkrijgen.

Een laagdrempelige aanrader voor diegenen die zich graag laten verrassen door zichzelf! 🙂