Skip to main content

REACTIES

Wanneer je soms zelf even vastloopt en niet weet hoe je verder moet, is het heel fijn als er iemand is, die je net even het duwtje in de juiste richting geeft

Ik heb geleerd dat ik me geen zorgen hoef te maken want alles zit in me! Ik voel me nu opgelucht, vrolijk en energiek. Ik maak me minder druk om de dingen waar ik me niet druk om zou moeten maken. Ik geef aandacht aan de dingen die er voor mij toe doen. 

Saskia is open en eerlijk, zeer prettig om me samen te werken en ze weet waar ze het over heeft. In twee sessies was ik weer de oude.

Annemieke, 35 jaar


Het gaat de laatste tijd goed met mij. Ik ben naar je toe gekomen omdat ik geplaagd werd door een negatief zelfbeeld met angst- schuld- en schaamtegevoelens. Daar heb ik al jaren last van en na mijn pensioen is het erger geworden.  

Je hebt mij erg geholpen door mij te wijzen op een aantal vergeten en/of verwaarloosde eigenschappen die ik bezit. Daardoor komen er (nog steeds) wegen vrij die afgesloten leken. (Dat vind ik echt coaching). Acceptatie van enkele ongewenste delen in mij, het bange kind en zelfs van de sukkel, is een eyeopener geweest en leidt nog steeds tot het overboord zetten van hinderlijke ballast.

Heel praktisch maak ik nu gebruik van: wie wil je zijn en hoe kom je daar? Als die route doodloopt kan ik ‘omdenken’, ‘meebuigen’, of ik accepteer de toestand. Ook de fikse opruiming onder de vooral verouderde lijst van nutteloze schaamtegevoelens geeft ruimte om anders naar mijzelf (én anderen) te kijken.

Je werkwijze vond ik prettig. Vooral omdat je direct op mijn persoonlijke gevoelens en behoefte reageerde. En omdat ik er snel mee aan de gang kon gaan. Ik zou je aanbevelen als coach bij iemand die in staat is kritisch naar zichzelf te kijken en geen pasklare oplossingen verlangt.

Ik ben je erg dankbaar dat je dat zo snel voor elkaar hebt gekregen. Pardon; dat moet natuurlijk zijn: dat ik – na een duwtje van jou – beter met de perfectionist kan omgaan.

Gert-Jan, 69 jaar


Ik kon niet omgaan met mijn boosheid, verdriet, frustratie rond de situatie -met mijn werk. Stap voor stap ben ik weer verbonden geraakt met mijn kern. Door de verschillende werkvormen die Saskia toepaste, ben ik tot inzichten gekomen en voelde ik weer wie ik werkelijk ben. Soms op het moment zelf, vaker ook pas daarna. Zelfs nu nog komen onderdelen uit sessies terug, dan is de tijd ineens rijp en valt het kwartje of pas ik wat ik geleerd heb toe met succes. Kan van een ‘afstand’ naar situaties kijken en andere keuzes maken

Met name het feit dat Saskia steeds aansloot bij waar ik was, heeft mij veel geholpen. Eerst de emotie uiten en kanaliseren, daarna steeds verder en dieper zoeken naar mogelijkheden om met de situaties om te gaan etc. Werkvormen waren steeds op mijn lijf geschreven. Ook mooi dat het nu nog doorwerkt. Rijping is ook echt nodig merk ik in zo’n proces. Dat gaf je ook steeds aan. Ik had steeds het vertrouwen dat  het wel weer goed zou komen.  

Rick, 61 jaar


Het probleem was dat ik nog niet helemaal ‘grip’ had op mijn leven en hoe ik gevoelens kon plaatsen na de depressie. Coaching heeft mijn meer rust en balans gegeven om met mijn gevoelens en soms gedachtes om te gaan. Ook dat je weet hoe je gevoelens kan omdraaien naar iets positiefs. Ik leerde bewuster om gaan met gevoelens en gedachtes en zorg ervoor dat ik het voor blijf als het minder zou gaan.

Ik merk dat ik beter in balans ben en dat brengt weer rust met zich mee.

Dus ik ben tevreden met hoe het nu gaat!

Ik heb het als fijn ervaren, ook omdat het een andere manier van ‘werken’ is dan wat ik gewend was, heel praktisch.

Fien, 26 jaar


Ik voelde mij uitgeput, was over al mijn grenzen heengegaan, heb veel te hard gewerkt en ik was niet meer in staat om om te gaan met de onveilige werksituatie. Ik leerde hoe ik goed voor mijzelf kan zorgen, beter kan communiceren, mij uitspreken (met name over mijn behoeftes), verbinding zoeken met collega’s en handvatten om om te gaan met een zeer manipulatieve leidinggevende.

Over het algemeen voel ik mij weer prima. Ik spreek mij uit en ik ga bij mijzelf na hoe ik mij voel en of ik iets in de toekomst anders kan doen dan dat ik heb gedaan. Ik voelde een goede basis van wederzijds respect en vertrouwen, kon mij daardoor bloot geven en aan mijzelf werken.

Corine, 37 jaar


Mijn denken en voelen was niet in balans, waardoor ik was vastgelopen. Ik leerde dat ik gereedschap in mijn systeem had zitten wat nog niet in gebruik was genomen 😉, en waar waarmee ik heel wat kan “sleutelen”. Ik voel me nu heel erg goed, krachtig en mooi in balans. Je hebt mij snel naar m’n binnenste gekregen!

Marjan, 56 jaar


Analyseren was mijn enige strategie, dat  gebeurde overwegend s nachts en nam veel energie. Ik kwam niet tot actie. Ik heb rommel opgeruimd, de lessen uit het verleden doen geen pijn meer. Ik ben gegroeid en door het glazen plafond gebroken. Ik kan nu over de waterval stappen en naar de toekomst kijken. 

Bescherming, kracht en trots zijn in mijzelf met een stevige basis en rugdekking. Ik mag mijn gevoel volgen en dat is goed. Ik kan bij mezelf blijven en ik ben oké. En dat kan ik ook als dat bijvoorbeeld grenzen stellen betekent.  Want ik kan loslaten en de verantwoordelijkheid terugleggen bij de ander. Mensen die alleen negatieve energie kosten, heb ik zo mogelijk losgelaten.

Ik stel grenzen op mijn eigen, niet kwetsende manier en dat kost nauwelijks spanning.  Analyseren en gevoel werken samen. De bevlogenheid komt weer terug.

Heel fijne sessies, zelfs gezellig. Er was steeds een doel en daar geleiden we rustig heen, zodat de heftigheid kalm kon worden bezien en ook kalm werd. De middelen sloten precies aan: niet nog meer analyseren, maar doen… 

Jara, 38 jaar


Er speelden lichamelijke klachten/stress klachten veroorzaakt door werk/baan. O.a. slecht slapen, hartkloppingen. Ik heb een aantal dingen over mezelf geleerd, verder ben ik tot de conclusie gekomen dat de werkgever/baan die ik had niet bij mij paste. Ik zegde mijn baan op, ik had me voorheen niet voor kunnen stellen dat ik zo’n leuke baan zou vinden.

Ronald, 45 jaar


Ik was ongelukkig met mijn functioneren op mijn werk. En had obsessieve gedachten over vrouwen die het beter doen in het leven dan ik en lag daardoor op allerlei manieren in de knoop met mijzelf en met vriendschappen.

Ik heb geleerd om de goede (mooie) kanten van mezelf te zien en daardoor kan ik beter met anderen communiceren. Geen geslachtoffer meer. Voorheen liet ik mezelf wegdrijven in de neerwaartse spiraal van de winterdepressies….!!! Mijn leven lang, ik ben nu sterker gemotiveerd om er mee te dealen, ik zorg weer goed voor mijzelf. Op het werk loop ik mijzelf niet meer te verkopen. Ik geloof weer in mijzelf en mijn eigen waarnemingen en durf mijzelf uit te spreken en blijf daarbij toch naar de ander luisteren.

Het klinkt misschien heel flauw maar ik kan mij geen betere coach indenken! Ik vind haar heel sympathiek,wijs,gedreven en grappig. Het was voor mij een helende ervaring!

Yvette, 50 jaar


Ik voel me stukken beter, ik merk dat angsten soms nog aanwezig zijn maar weet er beter mee om te gaan, zonder in paniek te raken. En in de schulp kruip ik niet meer. Ik weet weer wat belangrijk voor me is. Ook leerde ik beter omgaan met situaties die ik niet kon veranderen maar waarin ik me niet prettig voelde. Ik reageer en uit mezelf sneller wanneer ik voel dat een situatie niet goed is. Ook al kan ik dat niet altijd in het moment zelf, ik kom er dan op een later tijdstip op terug en dat doet me goed.

Suzan, 42 jaar


Ik ervaarde je toegankelijke, duidelijk en veilige manier van coachen als heel prettig. Ik had veel over de probleemsituatie in de familie nagedacht en kwam er eigenlijk zelf niet meer uit. Daarbij liep de spanning voor mij steeds verder op. We hebben vooral gedaan en niet te veel nagedacht. Door de opstelling met de poppetjes en het visualiseren van de ideale situatie kon ik zelf zien wat er gebeurde. Dit maakte het tastbaar. Maar hoe ga je er nu mee om? Dit antwoord kwam altijd uit mezelf. Eerst met een spreuk;…………….. Maar hoe doe je dat dan? Ook hier vonden we elke keer een antwoord op. Iets wat bij mij past en waar ik in geloof. Dit maakt dat ik het nu ook nog steeds kan uitvoeren. Het voelt alsof we in korte tijd veel hebben bereikt.

Samantha, 30 jaar


Ik had een enorm energieprobleem, waardoor ik zowel op zakelijk als op privé gebied vastgelopen was.

Het coaching traject heeft mij een goede spiegel voorgehouden en tijd en ruimte voor mijzelf waardoor ik echt op veel vlakken (nieuwe) inzichten heb verkregen. Ik was gewend eerst naar een ander te kijken en dan naar mijzelf, maar ik heb geleerd dat juist goed voor jezelf zorgen essentieel is om er ook voor anderen te kunnen zijn. Daarnaast heb ik veel tips gekregen om plezieriger te kunnen communiceren.

Ik voel mij echt stukken beter. Ik zal door mijn gezondheidsproblemen nooit meer 100% worden, maar heb dat ook beter leren accepteren. Dat je mag zijn wie je bent met al je positieve en negatieve kanten. Ik merk wel dat ik nog steeds in een leerproces zit, al ben ik mij veel beter bewust van bepaalde zaken, waardoor ik probeer valkuilen te vermijden of er overheen te springen.

Ik heb jou als coach als bijzonder prettig ervaren. Niet blijven hangen in het verleden, maar kijken naar nu en vooral waar je naar toe wil. Natuurlijk hoort een stukje verleden daarbij, maar dat is niet blijvend. Verder vond ik het erg prettig dat je zeer tot the point bent en direct aan de slag gaat met zaken die op het pad komen. Daarnaast vind ik het bijzonder plezierig dat je bij jou nooit naar huis gaat zonder dat het afgesloten is en je wat kunt met het geleerde in de sessie. Daardoor ga je echt naar huis met nieuwe tools wat je zelf mee aan het werk kunt. Voor mij werkt dat heel goed.

Ik kan zeggen dat ik zeer tevreden ben over het coaching traject. Door de sessies ben ik in gaan zien dat mijn balans weg was, waardoor veel problemen ontstonden of verergerden. Door mijn nieuwe inzichten is mijn kwaliteit van leven echt verbeterd. Daarnaast heb ik besloten een andere baan te zoeken wat ook bijzonder snel is gelukt. Super bedankt Saskia, je bent niet alleen zeer professioneel en kundig maar ook een fijne persoonlijkheid!

Bernadette, 48 jaar


Ik heb geleerd om tijd voor mezelf nemen en me niet te laten opjutten door anderen. Verder heb ik geleerd trots te zijn op mezelf en dat ik mag zijn wie ik ben.

Tom, 59 jaar 


Ik had moeite om bij mezelf te blijven en was vooral gericht op de gevoelens en behoeftes van anderen om hen te pleasen. Daardoor ben ik mezelf kwijt geraakt. Ik zie nu dat deze manier van zijn, me bijzonder weinig heeft gebracht en ik daardoor vaak gefrustreerd en boos was. Ik merk ook dat mensen het helemaal ok vinden als ik voor mezelf kies en dat er heel positief gereageerd wordt op mijn meer relaxte en zelfverzekerde nieuwe ik. 

Je stemt je methodes heel goed af op de behoeftes die ik had en kon snel schakelen als ik niet zoveel kon met de ingeslagen weg. Ik vond het ook heel prettig dat de sessies wat langer zijn dan gebruikelijk. Dan kun je echt meters maken. Fijn dat er niet oeverloos ingegaan wordt op het verleden maar dat ik de probleempunten echt beet kon pakken en concreet aan de slag kon om mijn gedrag te verbeteren. Je geeft op een slimme manier voorzetjes, waardoor ik snel door mijn eigen valkuilen heen kon kijken en er zelf voor mij passende oplossingen voor kon aandragen. Echt top. 

Eveline, 49 jaar


Ik had het gevoel dat ik vast liep. Ervaarde een gevoel van onbehagen. Was ontevreden over hoe het ging op mijn werk en thuis, maar het lukte niet om mijn gedrag te veranderen.

Op het werk gaat het een stuk beter. Ik voel me nu helemaal op mijn gemak en functioneer beter. Thuis is er ook behoorlijk wat veranderd doordat ik eindelijk heb gepraat over mijn gevoelens. Ik heb meer inzicht in waarom ik me zo gedraag. Ideeën en tips om anders naar mezelf, anderen en situaties te kijken. Tools om dingen te veranderen op het gebied van communicatie en de uitstraling die je op anderen hebt.

Ik ben me meer bewust van mijn gevoelens. Voorheen was ik steeds aan het vluchten in leuke dingen doen, nam ik geen tijd om tot rust te komen. Ik ging alle confrontaties uit de weg en stond weinig stil bij mijn gevoelens. Nu herken ik het beter als de spanning toeneemt en probeer ik er beter mee om te gaan. Ik probeer eerlijk te zijn tegen me zelf en de mensen om me heen,

Ik vond het heel prettig om met je te praten. Heel fijn dat er zo veel tijd voor was. Ik voelde me echt op mijn gemak en ook gesteund. Leuk om met allerlei verschillende technieken te werken zoals de familie opstelling, het visualiseren en de manier om het stemmetje in mijn hoofd het zwijgen op te leggen. Ik vond het ook fijn dat ik bij de factuur regelmatig nog wat leestips en dergelijke kreeg.

Pien 48 jaar


Ik had geen overzicht in de gevoelens die op mij afkwamen met de nieuwe relatie, onzekerheid werd daardoor enorm gevoed, voelde me niet meer geaard en was aan het watertrappelen. Ik kon de bevestiging niet meer uit mezelf halen.

Het coachingstraject heeft me inzicht gebracht. Inzicht in mijn gevoelens, mijn kijk op anderen en met name op mezelf. Ik heb geleerd dat het oké is wanneer je kwetsbaar bent. De oefeningen zijn heel nuttig geweest en daar grijp ik nog wel eens aan vast.

Ik voel me sterker en meer ontspannen. Ik leef bewuster en kan meer ontvangen. Dit laat ik meer toe. Dit geeft voor mij aan dat ik de touwtjes laat vieren en me kwetsbaarder opstel. Daarnaast geniet ik meer!

Karin – 42 jaar


Ik heb er erg veel aan gehad. Ik heb vooral geleerd dat ik veel meer ben en kan dan ik dacht. Ik heb geleerd om dingen te laten gaan in plaats van er krampachtig mee bezig te zijn. Ik voel mij goed, zekerder, rustiger, het maakt mij minder uit wat anderen van mij denken en het maakt mij minder uit als dingen niet perfect lopen.

Rosa – 28 jaar


Mbv de coaching heb ik mijn moeder in mijn leven terug gebracht. Ik ben minder hard voor mezelf en mijn omgeving. Laat dingen meer gebeuren en geniet ervan. Ik voel me lichter, voel minder druk; Ik hoef alleen maar het zonnetje te zijn. 

Anneke – 49 jaar


Het hele traject is een cadeau geweest aan mezelf. Vind het fijn dat je veel uitlegt, theorieën betrekt; lekker concreet. Ook gemakkelijk toepasbare oefeningen; niets zweverigs. Minder last van up and downs; meer steady. Geleerd meer bij mezelf te blijven.

Karien – 47 jaar


Op aanraden van mijn huisarts ben ik gaan praten met Saskia. De eerste sessie bij haar omschreef ik mezelf als een aangespoelde zeehond, die de weg kwijt was en dolgraag weer vrij wilde zwemmen in de zee. Ik heb heel duidelijk geleerd om mijn eigen keuzes en mijn eigen geluk te bepalen.

In de sessies met Saskia leerde ik elke keer weer een beetje meer over mezelf. Alles zat er eigenlijk al, het was alleen een beetje verstopt. Saskia heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf weer hervond en kon herpakken. Ik leerde niet alleen op een liefdevolle manier naar mezelf te kijken, maar ook naar anderen toe. De sleutels die Saskia me bood, openden heel veel deuren. 

Ik heb na jarenlange twijfel over mijn werk, mijn baan opgezegd en ben begonnen aan een nieuwe baan. Iets wat ik nooit durfde omdat ik bang was voor verandering. Nu ik bezig ben met deze baan merk ik pas goed hoeveel de coaching me heeft gebracht. Ik had niet gedacht dat ik deze leidinggevende functie zou aankunnen. Maar met alles wat ik heb geleerd, kom ik een heel eind!

Ik kan bepaalde zaken loslaten. Dingen die ik vroeger van mezelf “moest” doen, laat ik nu gaan en pak ze op een ander moment op. Ik durf mezelf een halt toe te roepen als het me teveel wordt. 

Van de aangespoelde zeehond uit sessie 1 is niets meer over. Ik voel me een vlinder, die vrij is om zelf haar keuzes te maken welke kant ze opfladdert.

Annemarie – 37 jaar


Ik heb de coaching als heel erg prettig en als een cadeautje voor mezelf ervaren. Er was een goede klik met jou waardoor ik me meteen heel erg op m’n gemak voelde. Bovendien wist je de juiste vragen te stellen en had ik er erg veel aan dat je soms ook dingen uitlegde.

Om te beginnen kwam ik bij je omdat ik graag een andere baan wil. Het eigenlijke probleem was echter (dat durfde ik niet meteen aan mezelf en jou toe te geven) dat ik niet lekker in m’n vel zat en te weinig zelfvertrouwen had.

Ik heb vooral geleerd dat ik goed genoeg ben zoals ik ben. Verder heb ik geleerd om de emoties van anderen niet over te nemen en me niet alles persoonlijk aan te trekken. Ik vergelijk mezelf minder met anderen, dat helpt enorm.

Ik voel me nu goed, gelukkig. Natuurlijk heb ik ook wel eens een dag dat het minder goed gaat, maar dan zet ik “mijn” liedje op en dan ziet alles er meteen een stuk zonniger uit.

Aafke  – 36 jaar


 
Ik heb mijzelf weer terug gevonden, maar dan de verbeterde versie! Mijn wereld ziet er vrolijker en lichter uit. Ik ben heel blij dat ik jou heb ontmoet en de manier waarop je werkt. Super!
 
Therese – 76 jaar

Hoe ik me nu voel? Stukken beter. Energieker, positiever en krachtiger. 
 
Het coachingstraject heeft me bovenal geleerd dat goed goed genoeg is en dat je met wat eenvoudige technieken jezelf heel anders in een situatie kunt laten staan. Vooral het beeld van de krachtige panter haal ik me regelmatig voor de geest. 🙂 Saskia heeft me geleerd het verdriet om mijn moeder op een goede plek te zetten en er anders mee om te gaan. Door me constant voor te stellen hoe ik er uit wil zien is het me gelukt flink wat kilo’s af te vallen, grappig genoeg zonder moeite! Tenslotte ben ik nu dan eindelijk aan de slag om weer een eigen bedrijfje te starten. Ik heb de panter nog af en toe wel nodig hiervoor!
 
Bij gevoelens van tekortschieten bij mijn moeder roep ik nu dat gevoel op van goed is goed genoeg. Ik gebruik regelmatig de techniek om dingen achter me te zetten en slaap een stuk rustiger. Het visualiseren van mijn doelen werkt ook goed en de panter komt iedere dag wel een keer voorbij! Ik ga nu ook een stuk bewuster om met eten.
 
Aanvankelijk was ik erg huiverig voor een coach, maar het is een fantastische ervaring geweest. Het traject was een ontzettende eye-opener. Ongelofelijk hoe je in een paar sessies leert om heel anders met dingen om te gaan. Het heeft me veel geleerd over mezelf, ook de realisatie dat je veel kunt door anders te denken en vooral dingen gewoon te doen! 
 
Saskia is een fantastische coach met een grote kennis van haar vak. Een heel eerlijk en enthousiast persoon die haar vak heel goed in de vingers heeft, een aanrader!
 
Caroline – 49 jaar
 

Ik heb het traject als erg prettig ervaren. Ik vond vooral de manier van werken en het associatieve, met beelden werken heel fijn.

Ik vond het moeilijk te accepteren hoe mijn leven er uitzag. Voelde me ontevreden en tekortschieten in veel opzichten en had het gevoel “niet geslaagd” te zijn met name in carriere.

Het gaat steeds beter; ik kom nu bij mijn gevoel, kijk in breder perspectief naar dingen en ga milder om met gevoelens van afkeuring naar mezelf toe. Ik voel weer vertrouwen.

Hester – musicus – 29 jaar


De opgedane inzichten werken zeker lekker door, op het werk en thuis! En ik laat me inderdaad steeds weer verrassen door het effect van de veranderingen die ik toepas. Ik ben er heel blij mee!

Sandra – 51 jaar


Ik heb erg baat gehad bij de bezoeken aan je. Vooral het thuisfront zegt dat ’t merkbaar is. Zelf ben ik me er ook bewust van dat ik anders en prettiger om kan gaan met situaties waarin ik voorheen anders reageerde. Dank je wel nog. Fijn gevoel.

Erik – 47 jaar


Met mij gaat het een stuk beter dan voordat ik bij jou kwam.

Het probleem waar ik mee zat was voor mezelf best wel vaag: ik zat niet lekker in mijn vel, was een beetje down en op het werk waren er veranderingen aan de gang waar ik niet goed mee wist om te gaan.

Door het coachingstraject werd ik me ervan bewust dat ik veel dingen in slik, en niet me genoeg uit. Ook liet ik mij beinvloeden door de stemming van anderen, en als dat in een negatieve sfeer was, dan kroop ik in mijn schulp en maakte ik mezelf klein of ging me heel erg aanpassen.

Ik heb geleerd om meer bij mezelf te blijven, en dingen die ik denk, doe en voel ook meer te gaan uiten. Ik ben meer gaan letten op mijn eigen behoeftes en druk mijn eigen gevoelens minder weg. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat die behoeftes altijd vervuld worden, en dat hoeft ook niet, maar het is wel prettig om te merken dat anderen deze behoeftes in ieder geval ook weten. Door op een bepaalde manier te leren communiceren heb ik geleerd dat er minder weerstand is, in vergelijking met hoe ik eerder communiceerde.

Nu voel ik me krachtig, zelfverzekerder, lekkerder in mijn vel, minder down, ben meer bij mezelf. Doordat ik meer voor mezelf op kom, merk ik wel dat mensen dat niet van mij gewend zijn, en dat niet altijd leuk vinden. Maar ik voel me zelf in ieder geval er een heel stuk prettiger bij. Ik heb ook minder hersenspinsels van wat anderen van mij of iets zullen denken. Ik ben zoals ik ben en dat is prima. Soms val ik nog terug in mijn oude gewoontes, maar ik herken het dan als ik dat doe en kan dan over het algemeen best makkelijk switchen naar mijn “nieuwe” ik.

En Saskia voor jou heb ik helemaal geen tips of verbeterpunten. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij jou. Jij bent zo respectvol en kan zulke goede vragen stellen om een proces bij mij  in gang te zetten. Jij zegt ook niet hoe ik bepaalde dingen moet doen, maar laat het helemaal uit mijzelf komen. Ik gun dit iedereen en het is een fantastisch cadeau aan jezelf. Ik heb 5 sessies gehad en ik heb zeker niet het idee dat je mij aan het lijntje hebt gehouden om wat langer te blijven.

Anna – 52 jaar


Ik voelde veiligheid en alle ruimte om mezelf te kunnen zijn en mezelf te laten zien. Ik waardeer het dat je meer tijd uittrok dan ervoor stond. Het waren soms lange en pittige sessies maar dit was passend voor mij en daar houd ik van.

Ik vond het fijn om met je cognitief te sparren en dat je me verbinding liet maken met mezelf binnenin, voorbij het denken. Ik heb door de oefeningen bewustwording gekregen op mezelf, voorbij het denken. Wat er leeft diep in mijn systeem en waar ik op mag vertrouwen. Dat ik op mezelf mag vertrouwen en mag zien dat het goed is, dat ik goed ben. Met alles wat er is.

Ik ben vol lof over NLP en zeg dit ook veel tegen andere mensen in mijn omgeving. Ik dacht dat NLP bij het cognitieve zou blijven en ik ben blij verrast dat het veel dieper gaat dan dit. Na al het emotioneel  lichaamswerk en innerlijk kindwerk, waarbij je altijd maar in de rotzooi blijft poeren, vond ik dit traject een logische vervolgstap om concreet stappen te kunnen zetten waar ik wel heen wil. Wat is de weg uit je shit? NLP kan daarbij helpen en je voelde voor mij als iemand met veel kennis en ervaring die wist wat voor mij nodig was.

Dus Saskia, een tevreden cliënt, ik ben blij met hetgeen ik bij jou geleerd heb en weet je te vinden als ik weer vast loop.

Inez – coach/trainer – 42 jaar 


Het coachingstraject bracht mij inzichten, reflectie, bevestiging en steun. Ik was vastgelopen en het coachingstraject heeft me geholpen de situatie in kaart te brengen en ervan te leren. Het heeft me daarnaast doen beseffen dat ik toe was aan verandering niet om te vluchten maar om ruimte te bieden voor iets nieuws/beters.

Ik heb veel over mezelf geleerd, weet bv nu goed wat ik belangrijk vind in mijn werk en waarom en dit helpt enorm in mijn zoektocht naar een andere baan. Daarnaast heb ik me gerealiseerd dat er een groot verschil is tussen een professionele drijfveer en een persoonlijke drijfveer. Ik heb voornamelijk op mijn professionele drijfveer gedreven en wil nu voorrang geven aan mijn persoonlijke drijfveer.

Corine – 45 jaar


Ik wil je toch even laten weten dat ik een fantastische reis door Amerika heb gemaakt……. zonder heimwee 🙂 🙂 🙂 🙂   Nauwelijks te geloven dat het zo gemakkelijk ging, na één sessie!

Marjan – 53 jaar


Saskia kan al haar kennis en ervaring op een relevantie manier voor jou inzetten. Saskia is niet van één leer of methode of stroming zij kijkt naar wat er nodig is en is ook kritisch op de bruikbaarheid van methoden. Ze geeft je erg concrete handvatten, oefeningen om te doen ze laat je soms letterlijk bewegen -doen. Saskia is geinteresseerd in jou ze komt ondanks haar grote bak met kennis heel naturel over… Zij is een heel prettig persoon om mee te sparren en zij is in staat je te laten kijken naar zaken die van belang zijn voor a. je herstel -het op de juiste weg komen b. bijdrage aan je toolkit opdat je anders kunt kijken naar vervelende situaties welke je true self in de weg staan.  Ik heb veel van haar geleerd en pas nu ook veel toe!

Ronald – zzp-er 


Ik heb geleerd om mijn gevoel meer beeldend te maken. Als ik dat doe kan ik er beter mee communiceren. Ik heb meer vertrouwen ontwikkeld om bij mijn eigen gevoel te blijven en de tijd te nemen om te voelen tijdens een gesprek. Daarnaast heb ik veel gehad aan de waardes die ik op een rij heb gezet met jou, dat brengt me weer terug naar de basis.

Ik voel liefde en mildheid voor mijzelf, heb ups en downs, maar dat is ok. Ik ben minder streng voor mijzelf

Ik heb jou als coach als zeer prettig ervaren. Ik voelde me veilig en vertrouwd bij je en realiseer me nu dat ik anders niet zo vrij beeldend zou zijn gaan praten. Ik vond het daarnaast ook erg prettig dat de sessies niet standaard gestructureerd waren, maar dat we gaandeweg ons pad kozen. Wat humor tussendoor is ook erg fijn.

J. – ondernemer 33 jaar


Ik kijk er anders tegenaan. Ik weet nu waar het probleem zit. Beide presentaties zijn goed gegaan en ook goede reacties van collega’s erna. Ik ben blij dat ik het nu duidelijk heb en dat ik er zelf wat aan kan doen.

Annette – fysiotherapeut – 48 jaar


Ik wist eerst niet goed wist welke keuzes nou echt bij mijn persoonlijkheid pasten, ik had gevoel niet te weten wie ik was en had veel moeite bij keuzes (zowel makkelijke als moeilijke), ik heb toen geleerd om … (technisch inhoudelijk). Als ik dit bedenk, dan weet ik vaak welke keuzes er voor zorgen dat ik op het juiste pad blijf, zodat ik de Mira wordt en blijf die ik graag wil zijn. 

Ik voel mij een stuk sterker en zekerder. Ik beleef momenten heel bewust en maak mij niet meer continu druk om mijn omgeving of mijn eigen persoonlijkheid/keuzes. Ik heb het gevoel nog steeds dezelfde te zijn, maar dan op een nog fijnere manier. Ik ben nog steeds mijzelf, maar ben  mij meer bewust van wat ik belangrijk vind en leuk vind om te doen en niet te doen. 

Ik vond het heel fijn dat ik alles kwijt kon zonder een oordeel over mij heen te krijgen, ik kon dingen zeggen zonder mij daardoor schuldig door te voelen. Ik kreeg altijd het gevoel dat ik begrepen werd en dat het helemaal niet raar is dat ik me zo voelde. Het is iets wat veel mensen wel eens tegenkomen en waar dus ook gewoon iets aan te doen is! 

Ik heb er echt het volste vertrouwen in en dat kon ik voorheen echt niet zeggen! Ik wil je nogmaals enorm bedanken, mede dankzij jou heb ik mijzelf op een manier teruggevonden, of eigenlijk gewoon gevonden, zoals ik wil zijn. Dank je wel!

Ik denk dat iedereen baat heeft bij deze coaching. Je leert op een andere manier naar jezelf te kijken, jezelf minder te veroordelen en je leert veel over wie je bent en wie je kunt zijn. Je hebt het tenslotte allemaal zelf in de hand, en diep van binnen weet je vaak wel wie je bent, maar soms kun je zo in de war zijn dat je even wat hulp van buitenaf nodig hebt om weer terug te komen op het pad waar je het liefst bent en waar je je goed voelt. 

Mira – 28 jaar


Geeft me heel veel houvast en het voelt geweldig om het besluit te hebben genomen om mijn woede los te laten. Geeft veel rust en stabiliteit in deze turbulente tijden qua werk…

Mirjam – 38 jaar


Soep in mn hoofd. Geen heldere kijk meer op mn 5 jaren plan.. en wat ik uberhaupt nu eigenlijk belangrijk vind.

 Oude gewoontes slijten langzaam maar nu ben ik me er wel van bewust als dingen op een “verkeerde” manier bekijk/aanpak en weet ik mezelf weer even een tikje op de schouder te geven waardoor ik weer relaxter door t leven ga en dingen oplos. Ik voel me dus inventiever!

Saskia kan goed met je meedenken. Heeft handige alledaagse tools om dingen of je mindset te veranderen/aan te passen zodat je je er prettig bij voelt. Ze is heel toegankelijk en vriendelijk dus je opent je heel snel naar haar toe waardoor je het gevoel krijgt dat je daadwerkelijk aan je “probleem” werkt. Na de sessies voelde ik me altijd moe maar zeker opgelucht en vrolijk!

Laura –  restauratieschilder – 25 jaar


Onlangs heb ik dankzij jou een “reis door mijn heden en verleden” mogen maken. Jij, Saskia, hebt me niet vooruit getrokken, maar voortgeduwd. En onderweg heb ik ongelofelijk veel over mezelf geleerd. Het kan geen toeval zijn dat die reis plaatsvond letterlijk in het souterrain, het “ondergrondse” van jouw huis. Letterlijk dus mezelf onder de oppervlakte, onder mijn huid, tot op de fundamenten ontdekken en gaandeweg handvatten krijgen om onduidelijkheden te kunnen plaatsen en keuzes te kunnen maken.

Eerder heb ik gezegd dat je mij niet vooruit trok op mijn ontdekkingsreis, maar voortduwde. Het grote verschil (en dus jouw grote kracht) is dat je mij telkens weer zelf tot keuzes en beschrijvingen uitnodigde, zonder mij in een bepaalde richting te trekken. Nee, jij duwde me steeds vooruit. Ik moest de keuzes maken. Jij bent iemand die echt en in meer betekenissen  “achter me staat”, me vraagt om vooruit te lopen op een weg die ik zelf moet kiezen. Dat is de kracht van jouw coaching, waarvoor ik je ontzettend dankbaar ben.

En nog meer onnodig te zeggen dat zonder jou deze ontdekkingsreis onmogelijk en de weg onbegaanbaar geweest zou zijn. Ontzettend veel dank voor wat je bij me in gang gezet hebt.

Hans – 62 jaar – IT consultant


Saskia activeert en motiveert.  Ze kan onwijs snel schakelen en toch de kern uit het verhaal halen. Doordat ze een verrassende en leuke manier van aanpak heeft. Zorgt zij ervoor dat ik aan de gang ga. Ik ben er echt super goed mee geholpen, tof dat ik bij haar terecht ben gekomen.

Lars – zeiler – 23 jaar


Jarenlang volgde ik management-trainingen, rationeel begrijp ik het allemaal. Jij bent de eerste die mij dit ook heeft laten voelen. Nu pas kan ik er echt wat mee. 

Manager – 60 jaar


Bij mijn eerste kennismaking zag ik bij binnenkomst Pippi langkous hangen en ik dacht;…..”hier zit ik goed! “. Waar staat dit dan voor heb ik me later afgevraagd. Nou, …..ze staat voor licht, vrolijkheid, lanterfanten, avontuur, kracht en genieten van leven en dat was nou precies wat ik weer terug wilde! Alhoewel ik in mijn werk geregeld te maken heb met nou niet de makkelijkste zaken van het leven, kan ik nu beter kiezen om weer naar mijn eigen kracht, vrolijkheid etc terug te gaan. De verantwoording laten waar die hoort. Fijn cadeautje voor mezelf! Dank voor het eindje meelopen.

 Marjon – ambulant hulpverlener jeugdzorg


Saskia luistert erg goed en weet wat er in je omgaat. Positief maar ook zeker realistisch (praat niet altijd hoe je het liefst zou willen). Durft ook echt te zeggen hoe het zit. Heel fijn dat je me ophaalde van station.

Geleerd dat ik ook moeite waard ben (ook zeker met gewicht). Ik merk dat ik met anderen makkelijker in contact kom en open sta voor feedback. Ook de zin in de toekomst komt weer vaker naar voren dan vroeger. 

Jonna – studente PABO


 De drang is weg, het speelt wel in m’n hoofd maar het moeten handelen is weg . Het lijkt wel of ik zelf nu de macht weer in handen heb. Dit is nieuw sinds 2006.

Sophie – dwangstoornis – 32 jaar


Ik voel me een stuk zekerder en overtuigender in mijn nieuwe rol als groepsdynamicus, heb meer handvatten aangereikt gekregen waardoor ik me gemakkelijker beweeg in de vele interacties met collega’s. 

Karin – groepsdynamicus – 44 jaar


Ik heb zeer doelgericht en gemotiveerd contact met je opgenomen, omdat ik er zelf aan toe was mijn angst voor spreken in het openbaar  aan te pakken en een goed gevoel bij jou (via je website) had. Na de eerste sessie werd mijn gevoel bevestigd; met jou had ik een goede keuze gemaakt. Je bent prettig en vriendelijk in de omgang, rustig, geeft me de ruimte om na te denken en pakt de sessies gestructureerd en doortastend aan. De ruimte waarin de sessies plaatsvinden vond ik ook erg prettig; ruim, licht en ongedwongen.

In slechts 3 sessies heb ik prima resultaat bereikt. Naast de goede coaching-sessies was dit aantal ook toereikend doordat ik een hele specifieke vraag had en doordat we beiden zeer gemotiveerd waren. Ik heb meer vertrouwen in mijzelf en ervaar meer dat het ook leuk is om informatie met elkaar te delen. Bovendien ontplooi ik mezelf nu vak-inhoudelijk sneller.

Willemijn – human resource consultant – 33 jaar


Heb door de crisis gedurende de afgelopen weken een fantastische tijd gehad waarin ik geheel los ben gekomen van de blokkade. Ik begrijp nu het proces dat speelde en zie nu  hoe allerlei dingen bij mijzelf werken/werkten. Heb weer de tijd voor dingen en kan bv weer een stuk uitlezen. Ben aanzienlijk minder gaan drinken. Merk dat ik meer bestand ben tegen stress en daar nu rustig onder blijf. Ik spreek anderen weer aan op hun verantwoordelijkheid en delegeer weer taken.

Wil tijd gaan vrijmaken voor mijn gezin. De afgelopen tijd eigenlijk voor het eerst tijd gehad voor de kinderen. Geweldig gevoel om gewone dingen met ze te doen.

Paul – CEO multinational – 49 jaar – burnout


Precies wat ik nodig had; een op momenten luchtige aanpak.  Ik heb veel gelachen; vooral om mezelf. en toch ook bij de kern aangekomen. Het ontbrak mij aan een stukje eigenwaarde en dan in de meest letterlijke betekenis van het woord; mijn eigen waarde. Ik word professioneler in mijn werk, ben meer met mijn eigen resultaat bezig dan met het feit of mensen me aardig vinden.

Astrid – accountant – 43 jaar


Er is heel veel veranderd en voel me heel anders:

– ik vat de dingen niet meer persoonlijk op

– ik ga uit van mijn eigen wijsheid en eigen persoonlijke kracht

– ik benader  vergelijkbare situaties met een nuchtere dosis humor

– ik bekijk dingen van een afstand zonder daar een oordeel aan te koppelen

– ik ontvang de wereld met open armen en kijk vol verbazing naar de dingen die op mijn pad komen

– ik laat dingen heel makkelijk los als ik er zelf geen invloed op heb

– ik voel me vrij, blij en gelukkig en ben trots op mezelf en mijn leven

Veranderingen hebben plaats gevonden door hard te werken en de confrontatie met mezelf aan te gaan, waardoor het voor mij mogelijk werd om situaties van een andere kant te leren bekijken en ervaren. Hierdoor werd de beleving en de wereld om mij heen vanzelf anders. ik kies in steeds meer dingen voor mezelf en volg daarin mijn gevoel. Heb inmiddels de keus gemaakt te starten als zelfstandig communicatieadviseur op project basis.

Susanne na een burnout – 29 jaar

sssttt, stiekem ben ik ook nog begonnen met het schrijven van een boek….


Een klein bewijsje van de grote schatten die ik bij jou heb gevonden wilde ik je nog graag sturen. Je weet, ik was één en al enthousiasme; ben zo blij dat ik een stukje van mezelf terug gevonden heb en over die krachten kan beschikken. Ik zou het kunnen samenvatten als: niet meer het grijze muis ideaal, maar kleur bekennen! Plezier in mezelf hebben, mezelf laten zien, niet om bewonderd of bewierookt te worden, maar als zelfexpressie. Er zijn en er mógen zijn.

Mijn partner plukt zijdelings ook de vruchten van mijn sterker zijn denk ik. Ik voel in de wisselwerking respect. Ik heb inmiddels ….(acties ondernomen)! Kortom Saskia, je hebt fantastisch werk gedaan!

Francis, 63 jaar


Ik heb een positiever zelfbeeld. Kan de knop makkelijker omzetten. Door een positiever zelfbeeld heb ik ook mijn ‘oude’ gedrevenheid en ambitie weer terug gekregen.

Anuschka – 


Je bent in staat mensen heel snel op hun gemak te stellen en de variatie in invulling van de sessies waren prima afgestemd op wat mijn vraag was. Fijn dat je de tijd neemt uitleg te geven over je werkwijze en af en toe (professioneel) iets van jezelf in het gesprek te verwerken zodat het niet een heel klinisch verhaal werd. Ook goed om met kaartjes te werken waarop in korte bewoording ik mijn eigen tips kon meenemen, ik pak ze nog wel eens even.

Erik – 43 jaar – groepsleider


Ik vond het een fijne sessie. Ik heb je dacht ik al eens verteld dat mijn gevoel zich uit in spontane liedjes die met dat gevoel te maken hebben. (zo had ik nogal eens Highway to Hell van AC/DC in mijn hoofd…………….Toen ik net op de fiets zat was dat Magic Touch van Kiss (vrij vertaald : goede aanpak) en give me hope Joanna (volgens mij van Eddy Grant, vind het een flup nummer, maar de boodschap is dus HOOP.

Rudi – 35 jaar


Ik wilde de ziekte accepteren, zodat ik er in verschillende situaties mee kan omgaan, zowel geestelijk als lichamelijk. Ik wil me geestelijk OK voelen, niet strijden maar accepteren.  De strijd zelf kan ik nu accepteren, ik kan genieten van de strijd. De ziekte is niet  geaccepteerd, maar ik ga er heel anders mee om en ben daar heel tevreden over. Ik doe en durf nu veel meer. Kan alleen nog maar beter worden in de loop van de tijd.

Corine  – 19 jaar – over omgaan met  een aangeboren chronische ziekte


Een doel hebben is voor mij sinds kort een hele grote waarde, daar ben ik eergister (vrijdag) achter gekomen. Ik was weer aan het afdwalen, ik had twee dagen niet meer gewerkt aan men muziek, want het lukte me niet om die ene complexe beat in elkaar te componeren. Ik voelde echt een enorme leegte, die leegte die ik bijna mijn hele leven wel heb gehad, behoorlijk klote dus.

Toen dacht ik van ik moet weer ff wat gaan maken, maar niet alleen dat, ook gewoon weer ff helemaal from scratch beginnen. Elke keer dat ik zoiets ga doen krijg ik het gevoel als ik met een een of ander denkbeeldig stappenplan bezig ben, terwijl dat bewust helemaal niet zo is. Et voelt in ieder geval erg goed. Als ik me dan focus op dat gevoel kan ik me veel beter concentreren en is het ook weer leuk: een anti visieuze circel zeg maar. Als ik leer heb ik het gevoel dat ik voor mezelf bezig ben (eindelijk).

Jaap – muzikant en student – 20 jaar