Skip to main content

SASKIA ROMEIJN-HOFTE

Tja, wat zal ik nou eens over mezelf vertellen? Dat ik het een voorrecht vind om in deze tijd te mogen leven waarin er zoveel mogelijk is, waarin we zoveel keuzes hebben? Dat ik moeder ben van drie prachtkinderen, partner, dochter, zus, vriendin? Dat ik van mensen, honden en cheesecake hou? Van yoga, van boeken en dat ik een fascinatie heb voor alles dat met groei, ontwikkeling en transformatie te maken heeft? Dat ik daar mijn vak van heb weten te maken en me als begeleider van groei-processen helemaal in mijn element voel?

Met meer dan 20 jaar ervaring als personal coach weet ik inmiddels zeker dat er altijd meer mogelijk is dan je denkt.  William James zei het heel treffend: “Je bent zo groot als je grootste verlangen en zo klein als je diepste beperkende overtuiging”. Wanneer je deze kent dan heb je materiaal in handen waarmee je richting en kwaliteit kunt geven aan je leven.

Onophoudelijk op zoek naar manieren om het beste uit mijzelf en anderen te halen volgde ik na een start als oefentherapeut Cesar opleidingen en trainingen op het gebied van toegepaste psychologie, persoonlijke ontwikkeling, praktische filosofie, NLP,  Transpersonal Coaching and Counseling, Health Certification Training (post NLP), Sociaal Panorama, Ericksoniaanse Hypnose, EMDR, Mindfulness, systemisch werk, Spiral Dynamics, Clean Language en Symbolic Modeling (zie methodieken), Metaphors of Movement. En meer, maar – praktisch als ik ben – maak ik alleen gebruik van datgene dat bij mij past en waarvan ik zelf heb ondervonden dat het werkt. De combinatie van de verschillende technieken is krachtig. Bovendien… lukt het iemand linksom niet om in beweging te komen, dan onderzoeken we rechtsom.

Kenmerkend voor mijn benadering zijn het gebruik van creativiteit, confrontatie en humor. Concreet en oplossingsgericht werken aan specifieke thema’s met mensen die ervoor kiezen meer uit hun leven te halen. Ruimte en de voorwaarden creëren waarbinnen verandering gemakkelijk plaatsvindt. Het zelfsturend vermogen aanspreken dat maakt dat een gestagneerde ontwikkeling op een bepaald gebied weer in gang gezet wordt. Je in contact brengen met je eigen wijsheid, potentiële kwaliteiten en talenten, zodat je je optimaal verder kunt ontplooien.

Mijn missie? Het leven kleuren met vreugde en bezieling!

Klik hier voor meer achtergrond

“You cannot teach a man anything, you can only help him discover it within himself” 

– Galileo Galilei